• Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
brus

In memoriam

IN MEMORIAM

Podsjetnik na članove našeg kluba koji nisu više s nama

 

Od početka osnivanja i rada kluba sada već davne 1980., kada je tenis igralo ne više od trideset članova i poneka dama, kada i nije bilo neke evidencije o članstvu i članarini pa do danas kada evidentiramo preko tristo članova, neki pojedinci su ostavili neizbrisiv doprinos. U životu kluba posebno je bilo ugodno biti u njihovom društvu u mnogim teniskim trenucima i van tenisa. Svakako nam je čast što smo bili dio tog vremena i možda nastavili provoditi neke njihove ideje. Zato smo htjeli na našoj stranici ostaviti i pisani trag na te divne prijatelje koji su svojom osobnošću i radom doprinijeli da klub bude, izgleda i ima značaj kakav ima danas.

 

Nikola Bagarić,dr. med.

NikolaBagaric
Rodio se u Vinkovcima 1943., gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju. U Novom Sadu završava Medicinski fakultet i kasnije postaje vrstan pulmolog i kao takav radi do svoje smrti u vinkovačkoj bolnici. U mladosti je bio jedan od najboljih rukometaša u RK „Lokomotiva“, a svoj sportski duh i organizacijske sposobnosti prenio je i na tenis. Osnivač je Teniskog kluba Vinkovci 1980. Veliki doprinos dao je kao idejni pokretač organizacije turnira koji su odredili značaj i prepoznatljivost kluba: Borotra cup 1983., Pojedinačno prvenstvo Hrvatske 1986., Galea cup 1987., Prvenstvo Republike Hrvatske do 14. godina 1987., Nec World Youth cup (svjetsko tenisko omladinsko prvenstvo – STOP) 1990. Pored svih ovih prvenstava pokretač je danas najdugovječnijeg i najpoznatijeg prvenstva u klubu i van naših granica, pod nazivom „Festival tenisa“. U svakom pogledu Bagara kako smo ga svi zvali svojim sposobnostima, nastupom i šarmom ostavio je najveći doprinos jednog člana u povijesti kluba. Umro je 1998
.

 

Mr. sc. Mile Petrić,dipl. ing.

MilePetric
Rodio se u Slatini, a osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Vinkovcima. Diplomirao je 1963. na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu, a magistrirao 1974. na Poljoprivrednom fakultetu u Zagrebu. Od 1965. radi na Višoj poljoprivrednoj školi i Poljoprivrednom fakultetu u Vinkovcima gdje je bio upravitelj Zavoda za mehanizaciju, agrotehniku i meliorizaciju. Tijekom radnog vijeka radio je kao vanjski suradnik-predavač na Poljoprivrednim fakultetima u Osijeku, Zagrebu i Novom Sadu, a kao znanstveni savjetnik angažiran je na Institutima za poljoprivredu u Zagrebu i Zemunu. Sudjelovao je od početka u izgradnji i osnivanju Teniskog kluba Vinkovci, a 1984. bio je i predsjednik kluba. Umro je 1996. godine.

 

Prim. dr. Ozren Koščić

OzrenKoscic
Rodio se u Triblju kod Crikvenice 1936. U Vinkovcima završava osnovnu školu i Gimnaziju. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, a od 1961. pa sve do smrti radi u vinkovačkoj bolnici. Kao specijalist urologije u vinkovačkoj bolnici osniva urološki odjel koji je među prvima u Hrvatskoj. U TK Vinkovci od samoga je početka, a svojim šarmom ostavlja neizbrisiv trag u klubu kao i u društvu liječnika tenisača Slavonije i Baranje gdje je bio predsjednik 24 godine. Svojom osobnošću i ugledom dao je zapažen doprinos u Građanskom društvu „Moji Vinkovci“ kojemu je bio i prvi predsjednik. Umro je 2007. godine.

 

Gojko Panjković,prof.

GojkoPanjkovic
Rodio se u Vinkovcima 1936., gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju. Diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu, na grupi jugoslavenska književnost i srpsko-hrvatski jezik. Zatim je specijalizirao na djelu Josipa Kozarca „Slavonske šume“. Kao gimnazijalac igrao je tenis u Vinkovcima još prije osnutka današnjeg kluba. Sudionik je svih zbivanja i radnih akcija od početka rada i osnivanja Teniskog kluba Vinkovci. Umro je 2010. godine.

 

 

 

Vjekoslav Vučevac,dipl. ing.

VjekoslavVucevac
Rodio se u Rokovcima 1964. Završio je Gimnaziju te glazbenu osnovnu školu u Vinkovcima. Bio je jedan od najtalentiranijih dječaka (svirao gitaru) u bivšoj državi te osvojio 1. mjesto na državnom natjecanju u dobi od 11 godina. Aktivno je igrao i odbojku. Nakon srednje škole završio je studij Geodezije u Zagrebu i potom otišao živjeti u Austriju. Zaposlio se u struci i radio u Badenu kod Beča. Umro je iznenada s 29 godina u srpnju 1994. godine. Jedan od prvih stalnih članova koji je radio na izgradnji kluba od samog početka.

 

 

Mijo Stjepanović

MijoStjepanovic
Rodio se u Komletincima 1951. Po zanimanju je bio automehaničar s dugogodišnjim radnim stažom koji je prekinuo odlaskom u oružane snage Republike Hrvatske u listopadu 1991. Na dužnosti zapovjednika desetine od infarkta umire na slobodnom trčanju u prirodi. Za zasluge je promaknut u stožernog narednika i odlikovan Spomenicom domovinskog rata i Spomenicom domovinske zahvalnosti. Umro je 2000. godine.

 

 

 

Mijo Janković - Mišo, dipl. ing.

MisoJankovic
Rodio se u Vinkovcima 1935. Osnovnu školu i Gimnaziju završava u Vinkovcima, a šumarstvo na Sveučilištu u Zagrebu gdje diplomira 1962. Tijekom radnog vijeka bio je rukovoditelj u Šumariji pa pomoćnik i upravitelj Šumarije Vinkovci. Zbog svoje stručnosti bio je savjetnik i rukovoditelj plana na razvoju UŠ Vinkovci, a 2000. g. odlazi u mirovinu. Svestran sportaš u nogometu, kuglanju, stolnom tenisu, šahu i naročito tenisu. Umro je 2001. g.

 

 

Dr. sc. Pero Savić,dipl. ing.

Rodio se u Gradištu kod Županje 1944. Gimnaziju završava u Vinkovcima, a Tehnološki fakultet u Zagrebu. Magistrirao je i doktorirao na kemijskom odsjeku. Radio je na odgovornim funkcijama u Tuzli u tvornici soli Sodaso. U TK Vinkovci igrao jedno vrijeme u zimskoj ligi. Umro je 2002. godine.

 

Vlado Vrdoljak

VladoVrdoljak
Rodio se 1958. u Derventi. Srednju školu završio je u Vinkovcima, a školu za prometnika završava u Zagrebu. Na Željeznici radi do dana 19.09.2009. kad na teniskom terenu Tenis kluba „Lajkovac“ od infarkta umire u susretu tenisača željezničara Srbije i Hrvatske u 52. godini života.

 

 

 

Ivan Knezović,dipl. ing.

IvanKnezovic


Rodio se u Vinkovcima 1974. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Vinkovcima, a Elektrotehnički fakultet u Zagrebu. Radio je u Hrvatskom telekomu, a kasnije u svojoj privatnoj firmi. Zaljubljenik u tenis u kojem je stekao veliki broj prijatelja. Tragično nastradao 2013. u svojoj 40. godini.

HomeČlanstvoIn memoriam Top of Page

Kako do Nas

Lokacija: HANSA DIETRICHA GENSCHERA 16/F

32100 VINKOVCI

Tel: +385 (032) 306 192, +385 (032) 307 835

Fax: +385 (032) 307 834

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zo2 Framework Settings

Select one of sample color schemes

Google Font

Menu Font
Body Font
Heading Font

Body

Background Color
Text Color
Link Color
Background Image

Top Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Header Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Mainmenu Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Slider Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Scroller Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Mainframe Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Scroller Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Scroller Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Menu Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image